Reisbureau Vietnam Journey
 Individuele Vietnamreizen
» Emerging Vietnam 7 dagen
» Vietnam Panorama 9 dagen
» Vietnam Heritage 11 dagen
» Vietnam Variety 13 dagen
» Vietnam Experience15 dagen
» Hotels
» Veelgestelde vragen
» Reacties van reizigers
» Offerte aanvragen

 Individuele Fietstochten
» Delta Discovery 3 dagen
» Delta Discovery 4 dagen
» Delta Discovery 6 dagen
» Delta Discovery 8 dagen
» Delta Discovery Eco 4 dagen
» Delta Discovery Eco 7 dagen
» Veelgestelde vragen
» Reacties van reizigers

 Groepsreis op maat
» Reacties van reizigers
» Offerte aanvragen

Reisinformatie Vietnam
» Sfeer proeven
» Reisinformatie
» Reisverhalen
» Reisboeken
» Reisvideo's
» Veelgestelde vragen
» Visum
» Ambassade
» Geld
» Duiken
» Links

Reisbestemmingen Vietnam
» Cultuur
» Natuur
» Steden
» Strand
» Bergvolken
» Meer bestemmingen
» Cambodja
» Laos

Gratis
» Gratis fietsroutes
» Gratis presentatie
» Gratis nieuwsbrief

Over Vietnam Journey
» Introductie
» De 10 voordelen
» Projecten met een goed doel
» Reactie
» Home


Vietnam Journey in de pers

fietsen vietnam

Reacties van reizigers op de fietstochten van Vietnam Journey

Een ervaring die we diep zullen koesteren.
Nina Jansen & Rene Siebum

De fietstocht was echt verschrikkelijk leuk; we hebben het gevoel echt een stukje authentiek Vietnam te hebben gezien. Wij zijn gewend om in de zomer door Europa te fietsen en waren wel een beetje bang voor druk autoverkeer in Vietnam; gelukkig bleek het een geweldig fietsland mede door Uw voortreffelijke routebeschrijving.
Lex en Olga Jesse

De Mekong Delta fietstochten waren echt geweldig; op die manier kon je het "echte" Vietnam meemaken, dat heb ik eigenlijk zelden gezien in alle steden die ik heb aangedaan. Ik bedoel daarmee dat je in steden overstelpt word door mensen die wat van je willen, je dingen aanbieden of je proberen op te lichten. Dit heb ik buiten de toeristische gebieden niet meegemaakt; daar zijn mensen eerlijk, oprecht geïnteresseerd en heel vriendelijk.
Frans Kremer

Tocht over prachtige paadjes, rustig en landelijk. Erg leuk na een bezoek aan een drukke stad.
Tineke Hulshoff en Carlo Loos

Homestay was charmant maar de stroom was uitgevallen dus ook de ventilatoren deden het niet. Daar stond het heerlijke eten tegenover.
Francien de Neef en Johan Over de Vest

Veel enthousiaste mensen onderweg, veel "Hello" geroepen en veel gezwaaid.
Fleur Eling en Nils Duurkoop

Leuke tocht, soms wel erg hobbelig.
Fam. Koekoek

Geweldig!! Zo veel indrukken. Overal vriendelijke mensen. Onderweg steeds 'bij de mensen thuis' kokosnootsap gedronken, bananen gekocht en gegeten en veel kindertjes blijgemaakt met presentjes.We hebben zo genoten van de mooie natuur, fruitbomen, mensen enz. enz!
Lieke Beenhakker en Ron Noordhoek

Erg leuk om Vietnam 'van een andere kant' te zien. Zeker van de 'hoofdwegen' af is bijzonder.
Jurriaan Wijnberg

Ondertussen ligt de fietstocht al enige tijd achter ons. Het was een absoluut hoogtepunt in onze lange reis doorheen Indonesië en Vietnam. Bovendien zijn we aangenaam verrast door de zorg en betrokkenheid die jullie en de lokale agent aan de dag legden om onze reis smoothly te laten verlopen. Dit is bijzonder aangenaam. Dank daarvoor. Meteen na de fietstocht hebben we de evaluatie grondig uitgeschreven. Mocht onze toon of bedenkingen soms te scherp zijn dan wijten we dit nu aan de commotie (over wegcondities) van het moment. Het was een geweldige tocht :). Met de aanbevelingen die we maakten hopen we de volgende fietsers gewoon nog meer en beter van dienst te zijn. Hoop in de toekomst nog gebruik te kunnen maken van jullie aanbod!
Karen van Loock (België)

Een prachtige tocht met heel veel mooie momenten, steeds meer bijzonder als je verder de Delta inkomt. Het heeft een diepe indruk op onze drieën gemaakt: dit ervaar je, denken wij, alleen op de fiets.
Familie Roozen

Fantastisch! Beschrijving klopt perfect. Homestay was een hoogtepunt. Geweldige gastvrijheid, culinair genieten, uiterst vriendelijke mensen. Trang leerde ons nog veel over het Vietnamese leven. Aardige schipper en allerliefste vrouw die de kinderen verwende en zelfs masseerde terwijl het om ons heen onweerde.
Familie de Raaf

Omgeving en 't verblijf in Vinh Long was heel leuk en conform en boven ons verwachtingspatroon. In de rest van de route zat meer drukte en minder kleine weggetjes dan we hadden verwacht.
Familie Smit

Erg leuk, de kinderen houden het goed vol.
Fam. van der Kolk (Singapore)

Alles was super geregeld, hulde voor jullie! We hebben genoten van de fietstocht. Met name de weggetjes binnendoor vonden we een aangename afwisseling. Onderweg veel en spontaan begroet (ontelbare keren).
Eiske en Ben Stellink

Wij willen jullie bedanken voor de fantastisch uitgestippelde fietstocht in de Mekongdelta. De bijzondere persoonlijke service, de feedback, na de fietstocht. Wij hebben dit meer dan op prijs gesteld. Wij kijken, ondanks de warmte, en de zere billen na de fietstocht, met heel veel plezier terug op dit stukje Vietnam en jullie tocht en service.
Ineke en Gerard Vrielink

Avontuurlijke fietstocht met spannende warme momenten en steeds weer de gratis Vietnamese thee en de nieuwsgierige blikken.
C. van Gasteren en M.v.d. Velden

Wat me het meest geraakt en ontroerd heeft was de mooie glimlach van de mensen en de vriendelijkheid. Ik vond het overweldigend. Heb vaak met stralende ogen en een grote lach van oor tot oor voorop en achteromgedraaid op de fiets gezeten. Daarnaast vond ik de natuur ook prachtig. al dat groen. En met name de kleine weggetjes langs de huizen, waar geen autoverkeer kwam vond ik het mooist. We hebben zelfs een stukje gehad waar even helemaal geen brommers waren alleen wij tweeën en een Vietnameze fietser. het was daar zo stil en alleen maar groen en blauwe lucht. Daar werd ik op dat moment ook helemaal vol van en door geïnspireerd.
Nadja Steggink

We raden iedereen aan deze fietstocht te maken, wij zouden het zo weer doen.
Mirjam Hensgens & Peggy Lachman

Veel onverharde wegen met kuilen en plassen, wandelende oude vrouwen, schoolkinderen op fietsen, brommers afgeladen met de meest uiteenlopende waar, we hebben het allemaal bij wijze van spreken ‘aan kunnen raken’. Zo dicht kom je nooit bij de bevolking. Aan het eind van deze fiets 3-daagse werden we beloond met een fantastich 5 sterren hotel aan de Mekong, met prachtig zwembad, waar wij smerig, bezweet, verhit, modderig en moe ontvangen werden door een stralende meneer in smetteloos pak met de woorden: “we were waiting for you”.
Annet de Broekert en Marian Kok

We hebben echt genoten van de Mekong, rust en weinig toeristen.
Imke en Krijn

Wij zijn heel erg tevreden over de keuze van de fietstocht: we hadden hem voor geen goud willen missen! We hadden allemaal het idee door het "echte" landelijke Vietnam te fietsen. Hulde!
Rob Barneveld Binkhuysen

Geweldig gevarieerd en mooi. Bijzondere ervaring om zo kennis te maken met de Mekong delta in al haar bedrijvigheid en rust.
Gerrit Jan en Karin

We zouden dit aan iedereen aanbevelen, omdat je op deze manier de Mekongdelta echt te zien krijgt en heel veel leuk contact met de bevolking hebt.
Marian Schelvis

Bij deze wil ik je namens mijn vriendin Hilli en mijn zoons Senne en Joel bedanken voor de schitterende fietsreis door de Mekong Delta. Deze fietstocht was een hoogtepunt van onze vakantie. Vooral de service die wij ter plekke hebben ontvangen was fantastisch, het ter plekke vervangen van het zadel van onze zoon, het regelen van een prive-boot en de ontvangst in ons hotel door een vertegenwoordiger van jullie organisatie bij terugkomst. Ook de hotels onderweg waren top en met name het eten en de ontvangst bij de familie de tweede dag waren super.
Alfred Visscher

Heel erg leuk, vooral ook over de "plantages". De mensen zijn supervriendelijk. Als je band lek is, je wilt een steenbakkerij bekijken of je staat ergens uit te puffen, ze helpen je meteen. De fietstochten waren goed te doen, maar door de temperatuur een uitdaging. We wisten niet dat we zo konden zweten.
Fam. Erkamp

Ik heb erg genoten van het fietsen. De hotels waren prima, routes ook. En alleen-reizen was inderdaad geen enkel probleem. Mensen waren wel nieuwsgierig, maar niet opdringerig. Hartelijk dank voor de goede organisatie.
Hanna

Het fietsen was SUPER! Dat overtrof echt onze verwachtingen, terwijl wij er ons al veel van hadden voorgesteld.
Marijke Theunissen

De fietsroutes leidden langs mooie, afwisselende landschappen en hebben ons de kans gegeven op een fijne manier kennis te maken met het echte Vietnam. Schitterend en iedereen aan te raden die af wil van de platgetreden paden!! Ook trouwens een dikke pluim voor de gekozen hotels, deze waren dik in orde.
Brenda Kok

Ik wil mijn complimenten uitspreken voor de service die jullie verleend hebben: dagelijkse reactie op de email en op zo'n korte termijn toch nog voor ons een gehele fietstocht in elkaar gezet. Deze tocht heeft absoluut bijgedragen aan de goede herinnering die wij aan onze Vietnam reis hebben overgehouden en ik wil jullie dan ook zeer vriendelijke bedanken voor de organisatie.
Joost Göttgens

fietsen mekongdeltaGeweldige ervaring. Authentiek, geen toerist gezien, goede manier om kennis te maken met het land en de mensen. (..) Het blijft erg bijzonder die fietstochten, en jullie hebben er een goede organisatie voor.
Maarten Timmers Verhoeven

Een leuke tocht. Uitstekende bewegwijzering. Mooie natuur en ontzettend vriendelijke mensen tegengekomen. Superopvang bij wegopbreking (lokale gids stond klaar om ons te begeleiden bij omleiding).
Fam. van der Heijden

Bedankt voor de zeer goed georganiseerde fietstocht. Alles was perfect geregeld. We hebben een fijne tijd gehad. De overnachting bij de Vietnamese familie was absoluut een hoogtepunt. Zeer de moeite waard. De tocht was wel erg zwaar. Veel zon, hoge temperaturen en een hoge vochtigheidsgraad. De ”rechte stukken van 9-11 km” in de tocht gingen door deze extreme omstandigheden snel vervelen. Het kon de pret echter niet drukken. Een waardevolle herinnering aan een mooi land en fijne mensen.
Familie Jansen Hendriks

Fietsen in de Mekong Delta was erg leuk! Het contact met de bevolking (m.n. de kinderen) en de prachtige vergezichten overtroffen al onze verwachtingen. Ook het verblijf op het Riviereneiland was erg aangenaam.
Dhr. Gerritsen

We vonden de fietstocht in Vietnam heel erg bijzonder. Dankzij de route die jullie uitgestippeld hebben kom je op plekken die anders onbereikbaar of niet te vinden zijn. Heel erg bedankt.
Co Stehouwer

Uitstekend! We genoten.
Dhr. Nieuwenhuizen

Prachtige tocht (vooral de 2e, 3e en 6e dag)! En ook leuk om alle tijd te hebben in zo´n authentiek gebied, vooral omdat de rest van onze bestemmingen binnen Vietnam erg toeristisch waren. We dachten dat we een land kwamen bekijken, maar met name tijdens het fietsen waren we zelf de grootste bezienswaardigheid met een blonde, blauwogige dreumes achterop. Zodra we stilstonden, verdrongen de mensen zich om ons heen om in Stan's dikke wangen te knijpen, zijn witte beentjes te bewonderen of met hem te spelen.
Edith Peters en Herman Boerma

Bij deze nog hartelijk dank voor de organisatie van hotels en de heerlijke fietstocht door de Mekong-delta. We hebben er erg van genoten en vonden het een van de hoogtepunten van onze reis. De fietsen en routebeschrijving voldeden uitstekend. We zullen deze tocht zeker aanbevelen aan kennissen die ook eventueel Vietnam willen bezoeken.
Christien Boumans

Nogmaals bedankt voor de hulp met het visum en de fantastische fietstocht. We hebben ons echt heel erg vermaakt. Het weer was OK (op de dag met de tyfoon na, maar dat hebben we dan ook weer eens meegemaakt.), het uitzicht onderweg was fantastisch en de mensen waren erg aardig. Bedankt dus en misschien tot een volgende Vietnamreis!
Ruud van Leeuwen

Leuk om Vietnam op deze manier te zien. Manouvreren door het verkeer is makkelijker dan het lijkt.
E. Stoeten

Fietsen door de mekong delta was een speciale afsluiting van de vakantie omdat je op die manier toch meer in kontakt komt met de lokale mensen, je begeeft je midden in de prachtige natuur en het is een hele bijzondere ervaring omdat je het gevoel hebt dat niet veel toeristen hetzelfde meemaken. De mensen zijn erg enthousiast als je langs fietst en voordat je er erg in hebt ben je uitgenodigd bij hun thuis.
Harm en Inger

Het was fantastisch. We hebben ontzettend genoten van de fietsroute, van de mensen en van de natuur. Echt een hele bijzondere trip die we zeker mensen gaan aanraden. Jullie hebben aan alles gedacht!
Arthur Janssen en Simone Kok

fietsen mekongdeltaOndanks dat we nu alweer een week terug zijn van vakantie en we weer bijna in ons gewone ritme zitten, is de herinnering naar Vietnam nog heel levendig. Het liefst zouden we weer teruggaan. We willen u onze complimenten overbrengen voor de organisatie van de fietstocht. Het was in één woord perfect geregeld! De fietsen waren uitstekend, de route heel duidelijk en alle reserveringen klopten. Vooral het verblijf bij de Vietnamese familie was een schitterende ervaring. Ik heb 2 foto’s bijgesloten, misschien iets voor jullie web site. Wij veel succes jullie veel succes met Vietnamjourney!
Kees & Rietje Hersbach

De fietstocht door de Mekong delta was erg avontuurlijk en mooi. Het was ook erg grappig om na een fietstocht steeds een redelijk sjiek hotel binnen te stappen als stinkende zwetende zwervers met Albert Heijn tassen (die we steeds in de fietstassen stopten). De fietstocht was indrukwekkend, schitterend. Echt een aanrader. De mensen zijn altijd vriendelijk, je bent overal welkom en dat is wat we juist wilden, contact met de mensen al is het maar met handgebaren. Interesse van beide kanten is er altijd wel. We stapten af bij meerdere fruitstalletjes, wierookmaaksters, rijstvelden (de mensen wilden op de foto ipv geld vragen zoals in sommige andere landen), een steenfabriek uitgebreid bekeken. Overal is het water te koop en een kom pho smaakt altijd wel. De fietstocht was wat we wilden; het echte leven zien, ruiken en voelen, schitterend.
Cor van de Lustgraaf & Riekje Waninge

Wij zijn inmiddels in Cambodja en hebben de fietstocht tot een goed einde gebracht! We hebben echt een fantastische tijd gehad, de fietstocht was erg mooi, mooie paden en stond ook goed aangegeven. De mensen waren overal ontzettend vriendelijk en de reacties die je overal krijgt zijn echt onverstelbaar!
Nienke Klaassen

Onze complimenten voor de organisatie: alles was heel goed geregeld, de fietsen prima (geen lekke banden op soms lastige wegen: hele goede banden!) de route leuk, de overnachtingen goed en het extra boottochtje op dag 3 heel erg gewaardeerd! Bedankt voor je flexibiliteit bij het boeken!
Rikkert van Assouw

Wij hebben echt een geweldig reis gehad. Jullie fietstocht was echt fantastisch. Perfect om zo uit de drukte het land te verkennen. Alles was helemaal goed geregeld (netjes opgehaald, goede fietsen, een perfecte routebeschrijving en natuurlijk een geweldige route). Ook de persoonlijke attenties konden wij zeer waarderen. Mochten er nog vrienden van ons naar Vietnam gaan dan zullen wij zeker aanbevelen om een fietstocht met jullie te maken.
Jolanda & Aemil Schellens

Wij bevelen dit zeker aan aan vrienden en kennissen die een reis naar Vietnam zouden willen maken. Het is een 'must do'!
Helen De Wachter (België)

We hebben van het fietsen in de Mekongdelta genoten. Helaas moest ik op de tweede dag wegens ziekte stoppen en met de taxi naar Mytho. Vanuit Sagon is toen het programma en de hotels aangepast. We zijn met een minibus naar Cantho gebracht zodat we toch nog de fietstocht naar de drijvende markt hebben gemaakt zodra ik daartoe in staat was. En dat zonder meerkosten. Prima after-sale service.
Jan de Jong

Dit is adembenemend. Dit is zo onbeschrijflijk mooi.
Joke de Jong (telefonische vanaf Riviereiland)

Is prima bevallen, wij reizen al meer dan 25 jaar vrijwel jaarlijks door Zuid Oost Azie, maar de fietservaring is intens en onvergetelijk. Afstanden zijn precies goed, half zeven is de beste vertrektijd, je komt dan om een uur of een in de volgende stopplaats aan. Heeft natuurlijk alles te maken met de fantastische fietsen en de perfect uitgezette route. (...) Slecht eenmaal een lekke band gehad, je raadt het al, precies voor het winkeltje van een fietsenmaker. (...) We zullen bij een toekomstige reis zeker nog eens van de diensten van Vietnam Journey gebruik maken.
Rob en Ruth Remmerswaal

Je krijgt zoveel positieve energie door de mensen, die je allemaal gedag roepen, je vergeet daardoor soms dat je het toch wel erg warm hebt. (..) Onderweg heb ik heel wat wedstrijdjes moeten fietsen met jongelui, ik raak daar steeds meer bedreven in. Wat kunnen ze hard fietsen zonder hulpmiddelen! Op den duur wonnen wij vanwege de versnellingen, maar dat duurde heel lang. Twee jongens bleven maar naast me rijden, ik dacht: Willen ze iets van me? Dus maar gestopt en allebei een pen gegeven. Toen bleven ze nog meerijden en de gespreksstof van what your name en where you come from, hadden we al lange tijd achter de rug, dus het was alleen maar een zwijgend naast elkaar rijden. Ze gebaarden te stoppen en dat deed ik toen maar. Wat bleek: ze wilden ook iets aan ons geven, we kregen allebei een klein zakje met een soort chips.
Coby en Fred van Lingen

Het is niet om te slijmen, maar het fietsen was echt het leukste van onze vakantie.
Remco Boelsma (elefonisch)

De fietstocht door de Mekong delta was fantastisch en perfekt georganiseerd. Heel hartelijk dank.
Thérèse en Mathieu Vaesen-Van Nerum (België)

Na onze mekongdelta fietstocht wil ik je graag laten weten dat we het erg naar onze zin hebben gehad! Complimenten voor de schitterende routes, de prima hotels en de uitstekende organisatie.
Henri Stroband

De billen zijn rood maar de indrukken nog kleurrijker. (..) Ondanks dat we eerst schrokken van de prijs (zeker voor de maatstaven van het land) vonden we het zeker de moeite waard en willen we je langs deze weg danken voor de reis, je inzet om het zo last-minute nog voor elkaar te krijgen.
Jiska en Bart

De logeerpartij bij het Vietnamese gezin is heel charmant geweest, blij dat wij dat gedaan hebben! Het eten was daar ook bijzonder lekker (fried springrolls en olifantsoor-vis o.a.)
Henk en Joke Bennink

De fietsvakantie was in 1 woord fantastisch. Mooie route, mooi weer en gastvrije bevolking onderweg en goed geregeld door jullie bureau.
Willem Bruggink

Geweldig, inderdaad geen Highway, maar alleen maar kleine weggetjes. De reacties van de Vietnamezen zijn hartverwarmend. We kwamen handen tekort om te groeten. Ik had een lekke band, die is door 12 man geplakt. We maakten mee, dat kleine jongetjes een wedstrijd aangingen op de fiets, het bekende: "Hello, what's your name, where you come from?" is niet te tellen. Een keer is een jonge student zelfs zo'n 20 kilometer meegefietst. De route was ook erg mooi en afwisselend. Ook de accommodatie was heel afwisselend, van luxe in Saigon, tot simpel in Vinh Long. De mensen zijn daar heel erg aardig.
Fred en Coby van Lingen

Ik ervaar de fietstocht door de Delta als één van de hoogtepunten van mijn verblijf! Het contact met de bevolking was intens en gaf mij een beetje (naar ik besef) inzicht in de cultuur van de bewoners.
Ineke Lagerweij

Fietsweek in de Mekongdelta was ontzettend leuk en een bijzondere ervaring!! Op de supersonische fietsen voelden wij ons net twee gigantische aliens die net zo vaak vriendelijk gegroet werden als lachend nagewezen.
Bernadette Odijk

Het is helemaal fantastisch, prachtig wat een indrukken en de fietsen zijn super.
Merel Sas

De fietstocht was fenomenaal. De fietsroutes waren op de meter juist berekend en de fietsen perfect. De paar keer dat we verkeerd reden, was trouwens ook wel leuk, want iedereen wijst een andere kant op; er is echter altijd wel een slimmerikje die de juiste route aanwijst. Wel hebben we aan het eind wel het grapje gemaakt dat Laurens ons maar weinig asfalt heeft gegund. Het was inderdaad prima te doen en het enthousiasme en de gastvrijheid van de lokale bevolking was fantastisch. Ook het eten “langs de straat” is ons erg goed bevallen (de familie ging meestal om ons heen zitten om te kijken hoe wij dat naar binnen werkten). Het eten is trouwens overheerlijk.

We maken van de gelegenheid gebruik om jullie nog te bedanken voor de prachtige fietstocht in de Mekong Delta. De route was goed aangegeven, de overnachtingen helemaal goed (in het bijzonder de overnachting in Vinh Long bij de familie) maar bovenal de omgeving was prachtig en de mensen erg aardig. De fietstocht was een van de mooiste dingen in onze Vietnam reis.

Van de fietstocht hebben we genoten. De zeer vriendelijke mensen en prachtige natuur waren fantastisch. De route was ook erg veilig, nooit gevaarlijk.

In één woord fantastisch! Geweldig mooie route door de Mekongdelta. Uitstekende routebeschrijving. Op de fiets ervaar je zoveel meer van het gebied (vriendelijke mensen, landschap). Met recht 'n Delta Discovery.


Lees ook het reisverhaal over de Delta Discovery fietstochten.

Bovenkant pagina